Artikel Kesihatan. Kemaskini setiap minggu.

Kisah Saya Pengamal KHAL TAMAR Plus

Categories: ,


Sebelum saya menyertai syarikat sebagai Rakan Niaga, saya adalah pelanggan bagi produk Khal Tamar Plus. Ketika usia makin meningkat, sebaliknya pula berlaku pada tahap kesihatan saya. Badan terasa lebih berat, cepat letih malah sering demam, selesema dan batuk-batuk terutama ketika berlakunya musim perubahan cuaca di pantai timur. Atas inisiatif sendiri, saya mula tertarik kepada pelbagai jenama makanan kesihatan. Saya membeli kopi XYZ berharga RM39. Alhamdulillah badan kembali selesa dan bertenaga.

Namun, keberkesanan kopi XYZ mencurigakan saya. Pantas berkesan tetapi seakan terpaksa terikat selalu membeli kopi XYZ, jika tidak badan kembali letih. Malah ada khabar angin tentang steroid dan ketagihan.

Seterusnya saya mencuba biji goji herba China. Berkesan untuk mengelakkan risiko kolesterol dan darah tinggi, namun tidaklah secara menyeluruh. Harga makanan kesihatan berjenama pula kebanyakannya terlalu mahal, bersumber sebatian sintetik dan hanya indah nama berbanding khasiat sebenar.

1. KHAL TAMAR PLUS
Suatu hari ada kenalan memperkenalkan KHAL Tamar Plus. Dengan perasaan sedikit curiga, saya bagaimanapun membeli KHAL Tamar Plus 1 Liter dengan harga RM90 sahaja.

Mengkagumkan, disebalik rasanya yang masam, badan terasa lebih ringan, rasa cepat mengantuk dah hilang, dan KHAL seakan produk semua dalam satu, berkhasiat sebagai penyembuh bagi pelbagai jenis penyakit kronik. Dalam usia sekitar 50 tahun, terasa lebih yakin dengan kesihatan diri. Baru-baru ini ada berjumpa doktor dan alhamdulillah saya masih bebas dari sebarang penyakit.

2. KHAL Amat Berkesan
Ada buku kecil disertakan bersama setiap pembelian. Saya berikan buku kepada kenalan seusia. Alhamdulillah, nampak kesannya. Beri sebotol kepada mak mertua yang lanjut usia, kini mak mertua saya juga makin senang bergerak, bebas dari darah tinggi, penglihatan lebih baik, jelas lebih gembira. Beri kepada kenalan yang merana diabetes lebih tiga tahun, syukur sihat, mampu berjalan normal seperti sebelum sakit, berkebun, dan siap boleh pergi umrah (tahun 2010).

KHAL bertindak dari dalam sebagai air 'pembersih', membersihkan kembali seluruh badan dari segala macam ancaman, termasuklah terhadap kesan sampingan ubatan sintetik, bakteria berbahaya dan toksik. KHAL termasuk herba Khazanah Perubatan Islam adalah asli, 100% dari tamar matang dan madu dari Negara Iran. Saya tidak perlu mengikut jadual program pemakanan, juga KHAL boleh dianggap sebagai makanan berkhasiat tinggi tanpa perlu bimbang langsung akan side effect.

3. Status KHAL
Logo Halalan Thoyyiban, pelbagai ijazah perubatan Islam dari Arab dan Eropah dimiliki Utz. Jamil (Ahlus Syifa') selaku pengkaji, dikilangkan di kilang berstatus GMP, dan status KHAL Tamar Plus sebagai produk KHAL pertama diperkenalkan di Malaysia sejak 2005 lebih meyakinkan saya sebagai pengguna muslim.

4. Kualiti Tertinggi Harga Terendah
Sekarang, saya tidak hanya mencuba KHAL, malah tergolong di kalangan pengamal KHAL. Hanya RM90 seunit atau lebih rendah RM77 (harga ahli) untuk anggaran sebulan. Mendapat kesihatan yang baik adalah suatu anugerah yang tidak ternilai bagi saya untuk kualiti hidup yang lebih baik.Artikel Berkaitan:

6 Response to Kisah Saya Pengamal KHAL TAMAR Plus

March 12, 2011 at 4:51 PM

Salam admin,

Saya sendiri sebagai seorang pesakit kronik walaupun masih diusia yang dikatakan muda,baru 29 sangat memahami bagaimana hidup diselubungi dengan penyakit-penyakit merbahaya di zaman mutakhir ini.

Selari dengan kecanggihan teknologi perubatan,begitu jugalah dengan status penyakit sekarang,terlalu hebat.Dan saya rasa penggunaan kembali kepada produk-produk kesihatan yang lebih terjamin dari segi kandungan bahannya boleh dijadikan sebagai alternatif.

Saya sendir merupakan pengamal produk kesihatan walaupun produk Khal Tamar Plus.Boleh saya tahu apakah penyakit yang dihadapi tuan?

March 13, 2011 at 1:50 AM

Ayah saya tak sakit apa-apa dah sekarang, fit semacam jer. Parents saya tiap2 jum/sab bersenam kat Taman Tengku Anis KB. Dulu adalah selain terlalu boroi (ayah saya kena bedah sebab ulser dalam perut), ayah saya kerap demam selesema dan batuk-batuk.

Anonymous
October 25, 2011 at 9:17 AM

cm mana nk dapatkan produk ni?

Anonymous
December 15, 2011 at 9:31 PM

Saya baru mendapat kencing manis dan memdapat gatal-gatal kemerahan dikaki semenjak saya amalkan khal ini kaki saya tidak ada gatal lagi dan menjadi kering, alhamdulillah mujarab

Anonymous
January 5, 2012 at 10:27 PM

ada kesan sampingan tak? saya tiada penyakit tapi mengamalkan khal tamar untuk kesihatan.saya perasan sejak mengunakan khal tamar rambut saya ada kesan botak setompok.

Anonymous
April 11, 2012 at 8:57 PM

Saya dapati khal tamar asli dari iran ini dijual dengan harga RM8 sahaja untuk 500ml dan RM16 untuk 1 liter di Mahnaz Food, Shah Alam Selangor. Selain dari harganya yang terlalu jauh berbeza, apakah perbezaan khal tamar asli iran dengan khal tamar plus ini?

Post a Comment